Nekompetetni premier je pokazal strah

Ob novici sva s soprogo seveda nazdravila. Pa mi je rekla, da je v zadnjih letih še vsaka nova vlada bila slabša, čeprav smo rekli, da to ni mogoče...

Nekompetentni predsednik vlade Marjan Šarec, ki pred nastopom funkcije ni imel nobenih izkušenj (razen srednje lesarske šole z več popravimi izpiti, igralske visoke šole in nekaj let županovanja v gorenjskem mestecu), je z odstopom pokazal strah.

Ob novici sva s soprogo seveda nazdravila. Pa mi je rekla, da je v zadnjih letih še vsaka nova vlada bila slabša, čeprav smo bili rekli, da to ni več mogoče…

Doslej je strah in neznanje prikrival z aroganco, a tudi tega ni več zdržal. Res si je težko predstavljati, kako bi tak predsednik vlade vodil sestanke premierjev Evropske unije. Naslednje leto bo namreč Evropski uniji predsedovala Slovenija. Tako nestrokovna vlada, ki v Bruslju praktično skorajda nima nobenega zaveznika, se tega gotovo boji. In tudi njih mržnja do Janše in Cerkve se bo umirila. Z Janezom Janšo in NSi v vladi bi namreč po eni strani pridobili moč, ki jo nujno potrebujejo za Bruselj, po drugi strani pa bi se znebili skrajne levice (ne le Levica, ampak tudi mnogi politiki v kaoliciji), ki jim s svojo destruktivnostjo ni postala le nemogoča, ampak že tečna. Šarec in Počivavšek računata na dvojni dobiček. Če jim(a) uspe, bosta verjetno takoj po predsedovanju vlado porušila in se ponovno šla poklonit v Murgle. Volk dlako menja, nravi pač ne.

Državljani se moramo vsekakor prijeti za denarnice, saj naslednjih deset mesecev praznega teka v politiki ne bo zastonj. Da bi parlament vsaj predlagal na hitro zakonodajne spremembe, ki bi omogočile, da bi se naslednja vlada lahko po volitvah postavila v treh tednih namesto v treh mesecih. Britanci so dobili novo vlado še isti teden po volilni nedelji. Zakaj moramo pri nas vedno toliko čakati?

Druga velika težava pa je, da parlament verjetno ne bo zmogel sprejeti volilne reforme, kar pomeni, da volitve mogoče sploh ne bodo veljavne.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več