BIA: prva lopata, šest milijonov, 100 zaposlitev

Ajdovska BIA Separations je začela novo gradnjo. Prvo lopato so tik ob svoji stavbi na Mircah, kjer je hkrati sedež tega mednarodnega podjetja, zasadili 4. marca, napredek pa se vidi vsak dan sproti. Vodja projekta Erik Petrič je povedal: “Nov objekt bo funkcionalno in oblikovno navezan na obstoječo stavbo.”

BIA Separations: v Ajdovščini je zasajena prva lopata novogradnje

Kot smo že poročali (KLIK), gre za investicijo vredno šest milijonov evrov. Prinesla bo petkratno razširitev proizvodnje, ki bo v celoti financirana iz presežkov denarnega toka podjetja. »V okviru širitve proizvodnje v Ajdovščini postavljamo tudi proizvodne linije druge generacije in možnost proizvodnje volumsko še večjih produktov. S tem odpiramo tudi okrog 100 novih delovnih mest,« je napovedal direktor dr. Aleš Štrancar.

Dela bodo zaključena čez leto dni.

Visokotehnološko podjetje BIA Separations je vodilno v razvoju monolitne tehnologije in edini proizvajalec monolitnih kromatografskih kolon za proizvodnjo, čiščenje in analizo večjih bioloških molekul, kot so virusi, plazmidna DNK, eksosomi, protitelesa, bakteriofagi, večji proteini itd.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več