Mwoja besejda, polmilijonti klik

Blog Mwoja besejda je doživel svoje polmilijonti klik. Ne vem, če je to res veliko, a meni se zdi precej. Zato bi se rad zahvalil vsem, ki berete Mwojo besejdo, predhodnika časnika in portala Vipavska.

Zamolčane vsebine

Pisati sem ga začel pred devetimi leti, ker so bili moji članki v Primorskih novicah velikokrat dani na stran, na nepomembne strani časnika, zelo redko na naslovnico ali na splet. Čeprav so ankete kazale, da so ravno moji članki med najbolj branimi v časniku. A je bilo tako, da, recimo, ko sem iz Strassbourga klical urednico z informacijo, da bo Slovenija dobila dodatnega evropskega poslanca (osmega), v časniku ni bilo prostora za novico. Novico sem dobil dva dni pred vsemi elektronskimi mediji.

Pišem, torej sem

Zato sem se odločil, da bom začel zanimive zgodbe objavljati tudi na svojem blogu. Hvala Bogu sem že dve leti kasneje zapustil tudi Primorske, obesil novinarstvo na klin in začel delati družinska drevesa po naročilu.

Seveda brez pisanja ne zdržim. Žal ne morem živeti od tega. V Sloveniji je očitno preveč dobrih medijev in boljših novinarjev 🙂 Zato moja malenkost piše bodisi zastonj bodisi za minimalne honorarje. Tako to je.

Nove poti

Branost Mwoje besejde

Zato sem zagnal portala Vipavska.info in Slovenski Rod ter brezplačnik Vipavska. Ti trije mediji so hitro presegli doseg Mwoje besejde.

Želim si, da bi blog pisal redno, a mi ne znese, saj je treba najprej zaslužiti plačo z rodovniki. Če bi dobil sponzorja, bi blog pisal vsak dan in ga preselil na portal Vipavska.info. Ali pa kam drugam. A to so le želje.

Zaradi dobrega obiska in spodbudnih besed bralcev Mwoje besejde sem se najprej odločil ustanoviti zgodovinski rodoslovni portal Slovenski rod, nato brezplačni časnik Vipavska in slednjič portal Vipavska.info. Portal Vipavska.info je že v nekaj mesecih precej presegel branost Mwoje besejde. Zato bo v kratkem Slovenski rod, ki je danes tega portala, postal samostojen. Dodali pa mu bomo še angleško verzijo, ki se bo še bolj posvečala iskanju stika z izseljenci.

Zato še enkrat iskrena zahvala vsem, ki berete in širite Mwojo besejdo in Vipavska.info. Boga Vas živi!

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več