Ohranimo kulturo naših krajev, spoštujmo zgodovino, tradicijo in naše domoljube

Jožko Premrn

Vsakoletno praznovanje občinskega praznika je priložnost, da župan s ponosom občanom predstavi uspehe in presežke svojega dela ter njegove ekipe v preteklem letu. Dobrodošlo je, če se v slavnostni dogodek vključi tudi odprtje nove občinske pridobitve, infrastrukturnega objekta, s katerim se uresničujejo potrebe in pričakovanja ljudi.

Še bolj pomembno pa je, da poleg materialnega gradimo skupnost, ponosnih, pokončnih in razumnih ljudi, širokih v dejanjih ter pogledih in majhnih v nevoščljivosti in nagajanju. Oder našega življenja je namenjen predvsem našim delom in tu se lahko izkažemo.

Jutrišnji dan potrebuje zdrave in pozitivne ljudi, ki so jim ideal, vrednote in življenje, znosno za vse, v spoštovanju vseh. To spoštovanje pa se vedno začne pri spoštovanju sebe.

Jožko Premrn, predsednik občinske NSi Ajdovščina

V procese sodelovanja in odločanja je treba v večji meri vključevati posameznike ter demokratičnemu delovanju na stežaj odpreti vrata. Vsega tega danes žal v naši občini nimamo v izobilju.

Za vse nas bi bilo dobro, da bi znali od tod, s tega mesta, videti ladje na morju in pastirje na planinah, da bi imeli pogled na širjave in vizijo za prihodnost.

To so bila pričakovanja naših ljudi pred 75 leti, kot tudi pred 30 leti ob osamosvojitvi in to so upravičena pričakovanja tudi današnjih ljudi, občank in občanov.

Ohranimo kulturo naših krajev, spoštujmo zgodovino, tradicijo in naše domoljube. V prihodnosti delujmo  povezovalno in odgovorno v iskanju najboljših rešitev za lepši skupni jutri. Izkoristimo ta čas za dobre stvari in dobra dejanja. Za vse tisto, kar bo nas same, naše najbližje in našo skupnost osrečevalo, bogatilo ter prinašalo zadovoljstvo in ponos.

Ob prazniku Občine Ajdovščina vsem skupaj, še posebej letošnjim nagrajencem, v imenu OO NSi Ajdovščina iskreno čestitam. Vse dobro in v teh dneh predvsem obilo zdravja, poguma in optimizma.

 

 

 

 

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več