Janšizma ni. Ker ne obstaja.

Beseda janšizem je izmišljena. Ni samo izmišljena beseda, izmišljen je tudi njen pomen. Janšizem namreč sploh ne obstaja. Janšizem je kot jeti. Veliko se o njem govori, videl pa ga ni še nihče, iz enega samega preprostega razloga: ker ne obstaja.

Človeštvo ima več pojmov kot besed. Če pomislimo samo, da imajo eskimi več deset izrazov za odtenke bele barve. Zato je absurdno, da uporabljamo besedo, ki ne pomeni nič. Gre za inovacijo, ki je ni poznal niti mojster politični propagande in laži, Joseph Goebels.

Slovenski novinarji, ki so izumili in razširili besedo brez pomena janšizem, so seveda dobro vedeli, kaj delajo. Resda ne gre za kako intelektualno domislico, gre pa za zelo uspešno pritlehno politično akcijo.

Poziv »Smrt Janši« se sliši brutalno in agresivno. Ni treba imeti veliko v glavi, da človek ugotovi v tem tudi protiustavnost, kaj šele protizakonitost.

Zato so novinarji z mesijanskim kompleksom »razsvetljevanja« neumnih »ljudskih množic« svojo željo po uničenju politika Janeza Janše preimenovali. »Smrt janšizmu«. In nekateri preračunljivi intelektualci celo skušajo najti argumente, da je želja po smrti nekega političnega »pojava«legitimno in demokratično dejanje. Da tako geslo ni primitivno, si tudi noben levičarski intelektualec ne upa izreči, saj bi to pokazalo njegov intelektualni nivo. Zato rečejo, da gre za svobodo govora.

Celotna kolumna je objavljena na portalu Domovina.je: KLIK.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več