Kavarna Ruska dača – romantična, kreativna, edinstvena − od 1. junija dalje

Primestna vila, zaradi svoje podobe imenovana Ruska dača, je neslovenski tip hiše, edinstven v našem prostoru in zato razglašena za kulturni spomenik. Po nekajletni popolni, skrbni zunanji ter notranji prenovi, pri kateri so ohranili pristno podobo hiše iz leta 1908, ko jo je takratni lastnik Franc Petrič obnovil v slogu ruskih počitniških hiš, bo 1. junija na posestvu Ruske dače v Zg. Gameljnah svoja vrata odprla tudi kavarna.

Tako bo v prihodnje na posestvu Ruske dače možno tudi posedeti ob priljubljeni pijači in slastnih prigrizkih. V hitro drveči čas prinaša kavarnica Ruska dača vse najlepše iz obdobja meščanskega razcveta Ljubljane z začetka 20. stoletja. Skupaj s čudovito opremljeno vilo odpira številne domače ter tudi mednarodne zgodbe tega obdobja, prepleta zgodovinske dogodke in ljudi, ki so jim dali svoj pečat. Poleg bogastva, ki ga kavarni z vilo daje duh časa, pa na letnem vrtu ponuja čudovit razgled na Šmarno goro, zagotavlja pomirjujoče, sproščujoče okolje, stran od mestnega vrveža in je lahko zatočišče za počitek ter popoln užitek na rekreativni poti kolesarjenja, na izletu, pohodu ali teku ob načrtovanem ali naključnem obisku.

V ekipi Ruske dače so poskrbeli, da bodo gostje navdušeni tudi s ponudbo najboljše kave Illy v njenih številnih različicah, čajev najstarejše čajne hiše v Evropi Dammann Fréres, katere začetki segajo v leto 1692, sladic našega velemojstra slaščičarstva Karima Merdjadija iz Atelieja Karim in drugih priboljškov, ki poleg duše razveseljujejo tudi telo. V kavarniškem paviljonu je prostora za 30 oseb, na dveh vrtnih terasah pa še za okoli 60, v povsem varnih razmerah, ki upoštevajo aktualne zdravstvene ukrepe.

Delovanje kavarne bodo v prihodnje dopolnili s številnimi kulturnimi, umetniškimi in aktualnimi pogovornimi vsebinami. Še posebej živahno bo v poletnem času. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili glasbenim večerom, zabavnim predstavam standup komedije in drugim sproščujočim kulturnim doživetjem. Program prvih prireditev, ki bodo na prostem že konec junija, bo objavljen v kratkem.

Vse kapacitete in storitve Ruske dače, vključno z vilo, je mogoče tudi najeti za poslovne ali zasebne dogodke, kot so poslovna srečanja, kosila, večerje in tudi obletnice, poroke in druga družinska ali poslovna slavja.

Kavarna Ruska dača bo od 1. junija 2020 dalje odprta vsak dan, od ponedeljka do petka, med 12. in 21. uro, ter ob sobotah in nedeljah od 10.00 do 21.00. Do Ruske dače vozita mestna avtobusa št. 1b (Mestni log-Gameljne) in št. 8. Zagotovljeno je brezplačno parkirišče za približno 30 vozil.

Redni ogledi vile bodo, ko bodo omejitve to dopuščale, še naprej načrtovani ob sobotah ob 11.00 in ob 12.00, za najavljene skupine pa po dogovoru.

Možen je tudi organiziran prevoz iz Pirana, Portoroža, Izole, Kopra, Ankarana, Ilirske Bistrice in Postojne – več informacij glede teh prevozov dobite preko e-pošte: turizem@tpc.si.

Več informacij je dostopnih tudi na spletni strani www.ruska-daca.si, ali po e-pošti: kamien.komunikacije@siol.net.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več