O knjigi V zakulisju

Potem ko mi je ravno na materinski dan, 25.marca letos v času koronavirusa izšla deveta knjiga V zakulisju, se je 23. junija zgodila tudi premierna predstavitev. Le- ta je potekala v prijetnem ambientu v parku pred nekdanjo rudniško upravo v Zagorju, kjer ima med drugim svoje prostore tudi Zasavska ljudska univerza, ki je dogodek organizirala.

Pred samim začetkom sta dogodek popestrila vokaliska Lea Koban in kitarist Jure Jahn. Pogovor o knjigi je vodila Anja Lenart. Dotaknila sva se vsebino knjige V zakulisju.

Vsebina knjige je zelo pestra, saj se dotika zakulisnega dela v različnih medijih, govori tudi o političnem zakulisju, o mnogih televizijskih zgodbah, ki sem jih posnel in tudi o humanitarnih projektih. Več boste lahko izvedeli sami, če boste v roke vzeli knjigo, ki jo najdete v slovenskih knjižnicah, pri založbi Primus in v nekaterih knjigarnah.

Besedo so ob koncu predstavitve dobili tudi obiskovalci, ki so kaj vprašali ali predstavili svoje mnenje o knjigi.

Pesnik Vlado Garantini je popoldne popestril še s svojo najnovejšo pesmijo o koronavirusu. Seveda se na kakšni predstavitvi dogodi tudi kakšna napaka. Ena takšnih se je zgodila, ko sem govoril o poslancu Ivanu Mamiću, ki je našel mesto v knjigi, in ki je tudi sam napisal knjigo „Punoljetan“ v hrvaškem jeziku. Če se malce pošalimo, je bil polnoleten šele pri 72- letih, saj se je rodil ravno ravno 29. februarja in ne 29. novembra, kot sem na predstavitvi zmotno povedal. Zaradi tega datuma je torej imel rojstni dan le na vsake štiri leta.

Intervju na internetu: KLIK

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več