Še tako dober politik ni Bog. Je zmotljiv.

“Medij, ki enkrat napiše kaj kritičnega o Kučanu, je takoj zapisan za desničarskega. Medij, ki enkrat napiše kaj kritičnega o Janši, je takoj zapisan za levičarskega. Nobene vmesne variante. A svet ni črno-bel,” v intervjuju v novi izdaji tednika Reporter ugotavlja zgodovinar, publicist, novinar in izdelovalec rodovnikov Tino Mamić (48).

Resda marsikdo reče, da je bilo lepše v Jugoslaviji, a v resnici nihče tega ne misli, je prepričan Mamić. “Če bi to kdo res verjel, bi imeli danes beg možganov v Severno Korejo, ne pa v ZDA.”

“V nobeni državi na svetu, razen v Sloveniji, popravite me, če nimam prav, ni tega, da bi imel direktor državne lekarne višjo plačo od predsednika vlade,” pravi o položaju in ugledu slovenskih politikov.

Razkrije, kako so ga odstavili s položaja urednika Primorskih novic, potem ko je dotlej izrazito levičarski časnik odprl tudi za desne glasove, in kdo vse je stal za njegovo menjavo.

Kako je ugotovil, da zanj tudi v cerkvenih medijih ni bilo mesta, saj so “določeni strici iz ozadja nekega določenega lobija preprečili podpis pogodbe”.

Mamić je v intervjuju razkril svoj pogled na politiko, medije in zgodovino ter nam predstavil, kako poteka izdelovanje družinskih dreves. Kaj mora poleg osnov zgodovinske znanosti še obvladati izdelovalec rodovnikov.

Ne spreglejte
Naloži več