Še tako dober politik ni Bog. Je zmotljiv.

“Medij, ki enkrat napiše kaj kritičnega o Kučanu, je takoj zapisan za desničarskega. Medij, ki enkrat napiše kaj kritičnega o Janši, je takoj zapisan za levičarskega. Nobene vmesne variante. A svet ni črno-bel,” v intervjuju v novi izdaji tednika Reporter ugotavlja zgodovinar, publicist, novinar in izdelovalec rodovnikov Tino Mamić (48).

Resda marsikdo reče, da je bilo lepše v Jugoslaviji, a v resnici nihče tega ne misli, je prepričan Mamić. “Če bi to kdo res verjel, bi imeli danes beg možganov v Severno Korejo, ne pa v ZDA.”

“V nobeni državi na svetu, razen v Sloveniji, popravite me, če nimam prav, ni tega, da bi imel direktor državne lekarne višjo plačo od predsednika vlade,” pravi o položaju in ugledu slovenskih politikov.

Razkrije, kako so ga odstavili s položaja urednika Primorskih novic, potem ko je dotlej izrazito levičarski časnik odprl tudi za desne glasove, in kdo vse je stal za njegovo menjavo.

Kako je ugotovil, da zanj tudi v cerkvenih medijih ni bilo mesta, saj so “določeni strici iz ozadja nekega določenega lobija preprečili podpis pogodbe”.

Mamić je v intervjuju razkril svoj pogled na politiko, medije in zgodovino ter nam predstavil, kako poteka izdelovanje družinskih dreves. Kaj mora poleg osnov zgodovinske znanosti še obvladati izdelovalec rodovnikov.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več