“Smrt janšizmu, svoboda narodu!”

Menda tako vpitje na javnem mestu odobrava tudi naše javno sodstvo na neprijavljenem shodu, brez znanega organizatorja. Sicer pa so biciklisti dobro plačani in tudi zelo kulturni od pet do glave, saj smo nekatere videli skoraj gole. Torej je »svoboda« v Sloveniji dokončna, vsak lahko dela, kar mu je volja? Protestniki pa še vedno mislijo, da nimajo ne demokracije in ne svobode. Če pa kmet ne prijavi pridelka grozdja iz vinograda starega 44 let, sledi po zakonu kazen.

In še nekaj je zanimivo! Od petka do petka nam naša javna RTV na vsakih poročilih o tem poroča dnevno in nas točno informira, kako ti shodi potekajo, čeprav so številke udeležencev teh shodov za isti dan vedno drugačne. To nam dokazuje izredno novinarsko natančnost poročanja o dogodku, ki se začne vsak petek in konča šele v ponedeljek. Potem nam je  jasno komu ali čemu služi naša javna RTV.

Pri vsem tem me tolaži to, da nas je veliko več tistih v Sloveniji, ki take  shode obsojamo in se teh shodov ne udeležujemo, kar  pa režimskih medijev to ne zanima. In še beseda o svobodi v Italiji. Če bi se v Italiji zgodilo, da bi na javnem mestu kdo kričal »Smrt predsedniku Mattarelii!«, lahko bi bil to samo en človek, je to po zakonu kaznivo dejanje in bi takoj sledil proces in kazen.

Oblast se menja z volitvami ne z biciklističnim teatrom

Zato dragi biciklisti! Take svobode in demokracije, kot jo imamo v Sloveniji, danes  ni v Evropi. Kaj sploh hočete? Toliko imate, da sploh ne veste, kaj bi še radi imeli. Pojdite  delat in si pošteno zaslužite svoje preživetje! Po vašem početju bi človek lahko sklepal, da imamo v Sloveniji že toliko svobode in demokracije, da je ta postala že škodljiva.

Preživela sem fašizem, komunizem, socializem in vem kaj je diktatura. Slovenija je naša dežela s krvjo prepojena, spoštujmo jo in rešujmo probleme tam kjer so in ne tam, kjer jih ni. Oblast se zamenja z volitvami in ne s biciklističnim teatrom tistih, ki jim nič ne manjka.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več