Avtodomarji se dobijo v Pivki

Jutri popoldne se začne srečanje avtodomarjev v Parku vojaške zgodovine Pivka. Gre namreč za enega redkih slvoenskih muzej, če ne prav edinega, ki ima urejena postajališča za avtodome. Ta zvrst turizma je pri nas v porastu, gre pa za turiste in popotnike, ki imajo višje proračune od povprečnih turistov.

V petek, 7. avgusta se avtodomarji dobe ob 18. uri na večernem srečanju na postajališču za avtodome s kratkim druženjem ob sprejemu. Muzealci bodo obiskovalcem predstavili Pivško in jim v pkušino ponudili domače dobrote. Na voljo tudi osem mest s priključkom za elektriko, ki so na voljo po načelu »kdor prvi pride, prvi melje«.

V soboto bo voden pohod na Primož in ogled podzemne utrdbe Alpskega zidu, popoldne pa še voden ogled vseh razstav in zbirk Parka vojaške zgodovine. V nedeljo bo najprej voden ogled Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer in degustacija tipične pivške enolončnice.

Cena srečanja je v primerjavi z drugimi postajališči zelo ugodna. Za odraslega udeleženca se plača 30, za otroka pa po 20 evrov. Cena vključuje dve nočitvi na postajališču za avtodome, animacijo, degustacijo lokalnih dobrot, vstopnico za Park vojaške zgodovine, vstopnico za Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, vstopnico za ogled notranjosti utrdbe Alpskega zidu na Primožu, vodenje in enolončnico na nedeljskem pikniku pred Ekomuzejem. Število udeležencev je omejeno, zato je nujna predhodna rezervacija (ticpivka@turizem-pivka.si, +386 31 775 002).

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več