Levičarji ignorirajo Marxa: spet hočejo zajčka za premierja

Uboga levica. Za premierja ponovno predlaga človeka, ki hitro stisne rep med noge. Plašnega zajčka. Ki ob malo večjih težavah, ko ne zmoreš več, pobegne in se skrije.

Tako so postavili za premierja Zorana Jankovića, ki je vrgel puško v koruzo že med sestavljanjem vlade. Čeprav je imel večino v parlamentu, ni uspel sestaviti niti predloga za novo vlado. In je odstopil.

Potem je prišel “čudežni” deček, katerega mama, ministrica, je dejala, da njen sin pa že ni za politiko. Kot mama in kot političarka je dobro vedela, zakaj. Kmalu smo to videli še mi. Človek povsem brez političnih izkušenj in s pomanjkljivo izobrazbo za premierja. Najprej ni razumel skorajda nič, hitro pa se je začel usajati, ko je opazil, da ima zvezane roke. Da mu strici iz ozadja vodijo državo. In potem, ko ni šlo več, je odstopil. Miro Cerar mlajši.

Predvidljivi pobeg

A zgodba se je ponovila še tretjič. Ko se zgodovina ponavlja, ker se iz nje nismo naučili nič, se ponovi kot farsa. To naj bi rekel Karl Marx. Če ni ravno od koga prepisal. Marjan Šarec, človek brez izobrazbe in brez političnih izkušenj je v premierskem fotelju zdržal samo sedem letnih časov. Dobro leto dni. Potem je, brez da bi se posvetoval z Murglami, odstopil. Pobegnil. V veliko presenečenje celotne levice, tudi tiste iz podzemlja.

Ne razumem, da so nedavno nazaj postavili Šarca, ki je ob malo večjih težavah ušel, zdaj bi pa ponovili vajo. Jože P. Damijan, tudi v medijih nekoč oklican za čudežnega ekonomista, je postal leta 2007 v prvi Janševi vladi vodja projekta za reforme. Že naslednje leto pa je – odstopil. Ker se ni dalo delati. Očitno si je mislil, da mu bodo ob vsakem predlogu ploskali. A tega v politiki ni. Če tega ne razumeš, preprosto nisi za politiko. Politika ni za razvajence, kar dokazujejo prav Janković, Cerar in Šarec.

Neprimeren kandidat

Damijan je ekonomski teoretik z mnogimi odličnimi idejami. Pa tudi s kakimi smešnimi in naivnimi. Vsekakor je to precej daleč od realnega življenja. Še dlje pa je njegovo razumevanje gospodarstva od razumevanja gospodarstva s strani globoke države in slovenske politične levice.

Da bi svoje ideje uresničil, je imel eno priložnost, ki jo je zapravil. Takrat je tudi pokazal, da politike na razume. Če je pristal na vabilo levičarskega podzemlja, da se pomeri z Janšo za novega premierja, še dodatno dokazuje, da nima pojma o politiki. Ni namreč ugotovil, da so levičarski premierji v Sloveniji samo simbolična oblast, medtem ko se glavne odločitve sprejemajo v podzemlju. Brez političnih izkušenj bi premier Damijan postal lahek plen globoke države. To bi ga prej ali slej zlomilo, da bi pobegnil.

Uboga levica: ponavlja vajo, ki jo je odsvetoval že njihov ustanovitelj Karl Marx.

Požar pokaže s prstom na Golobiča

Da v ozadju ni samo ambicija Damijana, ampak nekdo drugi, je danes zjutraj napisal tudi BOjan Požar v zelo povednem članku, s akterim je pokazal tehnologijo politično medijske naveze med globoko državo, levičarskimi strankami in osrednjimi mediji: “Približno tri mesece je Gregor Golobič po navedbah naših zanesljivih virov prepričeval ekonomista Jožeta P. Damijana, zaposlenega na ljubljanski Ekonomski fakulteti, naj se gre kandidata za “tehničnega” mandatarja, potem pa je že vnaprej naoljeni scenarij stekel.” Priporočam v branje: KLIK

 
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več