Čas je za – molitev

Jurij Paljk Foto (c): Novi Glas

Včasih se v uredništvu posmejemo na račun italijanskega premierja, ki je že izrekel veliko neumnosti, ena največjih je bila gotovo tista njegova patetična napoved: “Sara’ un anno bellissimo! Čudovito leto bo!” Vemo, da je potem prišla pandemija z virusom covid-19, ki nam dokazuje, kako smo krhki. Vse več je okuženih tako v Italiji kot v Sloveniji, v Evropi in v svetu.

Svoje delo skušamo opravljati pošteno in nočemo dramatizirati, prav gotovo pa ne bomo dajali besede posmehovalcem in tistim, ki ne upoštevajo navodil zdravnikov in ne vlad širom po svetu, ki nam naročajo, naj skrbimo z razkuževanjem, medsebojno razdaljo, maskami, predvsem pa z osamo, da ne bo okužb še več. Tudi mi v uredništvu imamo kolego, ki je v osami zaradi okužbe, vse prostore smo že večkrat razkužili, uredništvo je zaprto za zunanje člane, sami se držimo pravil, ki nam jih nalagajo zdravniki in vlada.

In nam ni vseeno, ker je v domovini Sloveniji stanje iz dneva v dan slabše, tudi zaradi kriminalne objestnosti nekaterih, ki se ne držijo pravil, ki jih zahteva širjenje virusa covid-19. In se navajamo na vse večje razdalje med nami, take in drugačne.

A naša misel gre in mora iti predvsem najbolj šibkim in najbolj ranljivim, prav zato moramo sami skrbeti, da se ne bomo okužili in tako nevarne bolezni prenašali na druge. V Sloveniji od torka, 20. oktobra, vladni odlok prepoveduje vse prireditve, maše z verniki, poroke … “Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje,” je vsem Slovencem dejal predsednik Borut Pahor.

P. Silvo Šinkovec ima prav: “Čas krize je tudi čas priložnosti. Ko upočasnimo svoj korak, imamo več časa za premišljevanje, kdo smo in kam gremo … Nosimo maske, razkužujemo roke, držimo razdaljo. Pravila so potrebna zaradi naše varnosti. Bogu pa se priporočamo, ker vemo, da ni vse od nas odvisno. Zato potrebujemo Božje varstvo. Zato je sedaj tudi čas za molitev za vse, ki verjamejo v moč molitve.”

Uvodnik tednika Novi Glas: KLIK

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več