Pivka: muzej zaprt, a odprta nova razstava

Park vojaške zgodovine je zaprt, hkrati pa so pripravili novost, razstavo, ki je na ogled tudi, ko muzej ne deluje.

Park vojaške zgodovine je v preteklem tednu od Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM) prevzel samostoječ razstavni sistem, sestavljen iz desetih kubusov. Čeprav so Park 24. oktobra zaprli, tako kot vse druge muzeje in arhive, pa bo ogled te razstave možen tudi v času zaprtja.

UKOM je z razstavnim sistemom vse od leta 2014 z razstavama I feel Slovenia. I feel 25. in I feel Slovenia. I feel culture. predstavljal našo državo in našo kulturno dediščino po evropskih prestolnicah in večjih mestih (Bruselj, London, Praga, Varšava, Dresden …).

Park vojaške zgodovine se je v iskanju rešitve, kako oživiti in izrabiti veliko ravno streho muzejskega paviljona A, obrnil na UKOM s prošnjo, da bi mu predal že amortiziran razstavni sistem, in na Uradu so prošnji Parka hitro ugodili.

Že takoj ob postavitvi sistema na strehi paviljona se je izkazalo, da se odlično prilega lokaciji, saj deluje kot naročen. Konstrukcija bo tako že v naslednjem letu, ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije, uporabljena za serijo razstav, posvečenih jubileju naše države.  ​

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več