Zasavski novinar, Roman Kukovič

Pred vami je prvi del pogovora s pisateljem in novinarjem Romanom Kukovičem, ki je uvodoma spregovoril o svojem otroštvu v trboveljski delavski družini. Živel in odraščal je v času, ko je bilo nepredstavljivo, da bi kdo v Zasavju in Trbovljah pomislil, da bo rudarstvo in z njim povezana industrija kdaj zamrlo. A se je tudi to zgodilo. Skoraj najbolj pa so ga zaznamovala potovanja z babico, ki je rada rekla: “S tega fanta še nekaj bo”. Ni se zmotila.

Njegova mama ga je navdušila za branje knjig, ki jih še vedno rad prebira. V klasični obliki mnogo raje kot v elektronski. V prvem delu oddaje je beseda tekla predvsem o njegovem dolgoletnem delu v svetu medijev. Prve resnejše korake je prehodil na nacionalni televiziji, zasavski prostor pa je najbolj zaznamoval z dolgoletnim delom na lokalni televiziji TV Center.

Pojasnil je, kaj vse so na tej televiziji ustvarjali in tudi, kaj je privedlo do žalostnega konca. Po zatonu te zasavske televizije se je pridružil ekipi TV Pika in kasneje začel z delom na RAI. Med pogovorom je beseda tekla tudi o politiki, našemu zdravstvu, spopadanju z epidemijo in deloma tudi o njegovem literarnem ustvarjanju, o katerem pa si boste več lahko ogledali v 2.delu oddaje.

Ogled oddaje V zakulisju: KLIK.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več