Desus: besede so eno, dejanja pa nekaj povsem drugega

Karel Erjavec Foto: Vlada RS

Desus in Karl Erjavec sta posebnost Slovenije. Slovenski endemit, ki ga, tako kot človeške ribice, ne najdeš nikjer drugod na svetu. Pri tedniku Demokracija so pozornost posvetili bizarni in poniglavi izjavi Karla Erjavca, ki je za svojo stranko, članico evropske liberalne zveze Alde dejal, da nasprotuje liberalnemu kapitalizmu. Si predstavljate, da bi riba v morju rekla, da ni morska? Pri Demokraciji so me prosili za izjavo. Tole sem povedal.

Protiustavna izjava Karla Erjavca

V naši državi papir prenese vse. Zato je samo v Sloveniji možno, da parlamentarna stranka negira temeljne demokratične vrednote. Kapitalizem je dejstvo, je gospodarski sistem, v katerem vsi živimo. Kdor je proti temu, sam sebe smeši. V svojem bistvu pa je celo protiustaven. Alde je liberalna skupina, kjer je svobodni trg še veliko pomembnejša vrednota kot med socialisti in social-demokrati.

V Aldeju so stranke centra, desne sredine in desnice, nikoli pa levice. Desus je v tem kontradiktoren, mogoče celo izdajalski do svojih evropskih prijateljev, saj se šteje za levico in dvomi v ustavno zagotovljeno svobodno tržno gospodarstvo. Desus je s takimi pogledi v resnici protiustaven.

KLIK

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več