Zlato za ajdovski inovativen sladoled

Včeraj je zlato priznanje za inovativen sladoled prejelo podjetje Incom iz Ajdovščine. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je 18. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Dve priznanji sta šli v Ajdovščino, praktično v isto ulico, v obrtno cono tik ob avtocesti na Mircah.

“Incom Leone je prvi proizvajalec na svetu, ki je vrtnico, sicer trend azijskih in vedno bolj tudi evropskih slaščičarn, prenesel na industrijsko raven. V ponudbi imajo dve sladoledni vrtnici; prva je v kombinaciji jagodnega sladoleda z meto in dekoracijo iz bele čokolade ter smetanovega sladoleda z jagodnim prelivom v zelenem vaflju, drugi kornet pa je v kombinaciji vaniljevega sladoleda z dekoracijo iz bele čokolade ter lešnikovo-čokoladnega sladoleda z lešnikovo-kakavovim prelivom v črnem vaflju,” poroča o priznanju portal www.lokalne-ajdovscina.si.

Zanimivo, da sta oba prejemnika zlatih priznanj GZS praktično soseda, ob isti ulici, Tovarniški, čeprav je naslov podjetja BIA Mirce 21. Na Primorskem je poleg ajdovskih “sosedov” priznanje dobilo samo še eno podjetje, kobariški TIK.

Striček Google pravi, da je od enega do drugega podjetja 300 metrov ali štiri minute hoje.
Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več