Zvonove so potopili strici iz ozadja

Dr. Ivan Štuhec dokazuje, da so stare garniture namerno potopile cerkvene Zvonove, čeprav je bila vrednost podjetij, ki so jih imeli Zvonovi v lasti, večja od dolga.

V sinočnjem intervjuju na Televiziji Slovenija je bil predstavljen pogled na slovensko Cerkev, ki ga vodilni mediji povsem ignorirajo. Dr. Ivan Štuhec, dolgoletni spremljevalec politike in medijev, dokazuje, da je za finančni polom mariborske nadškofije v resnici kriva globoka država.

Štuhec osebno

Eden od najpomembnejših slovenskih kritičnih intelektualcev, moralni teolog Štuhec, se je v tokratnem intervjuju, ki ga je pripravil dr. Jože Možina, predstavil tudi z nekoliko bolj osebne plati. Uvodoma se je razgovoril o svoji navezanosti na konje, ob katerih se umiri in ki jih povezuje z naravo ter spomini iz otroštva.

Mediji so pomagali epidemiji

Opisal je tudi svojo izkušnjo prebolevanja koronavirusa. Slovenska nacija se je ob epidemiji odzvala dobro in preudarno, ocenjuje Štuhec, res pa je, da je peščica nasprotnikov ukrepov ves čas imela nesorazmerno podporo medijev, kar šteje za neodgovorno. Ob tem je kritičen tudi do javne radiotelevizije, ki je po njegovem mnenju veliko pripomogla k vzpostavljanju napetosti in nezaupanja do vladnih prizadevanj za obvladovanje okužbe.
Štuhec je kot moralni teolog prepričan, da je v sedanjih razmerah, ko gre za varovanje življenj, nujen t. i. moralni kompromis, da bomo skupaj laže živeli. V pogovoru se dotakne poskusov demonizacije Janeza Janše, ki jih ocenjuje za neuspešne zato, ker temeljijo na laži.

Namerni potop Zvonov

Odgovarja tudi na vprašanja o padcu ugleda Katoliške cerkve zaradi velike finančne afere mariborske nadškofije, pri čemer v svoji knjigi Slovenija brez Patrie in Zvonov dokazuje, da so stare garniture namerno potopile cerkvene Zvonove, čeprav je bila vrednost podjetij, ki so jih imeli Zvonovi v lasti, večja od dolga. Z voditeljem načneta še analizo slovenske preteklosti in pogleda v prihodnost, ki veje iz zbornika Z lepilom na podplatih, v katerem s svojimi razpravami sodeluje vrsta uglednih intelektualcev.

Oddaje je tudi na spletu: KLIK

Vir: TV SLovenija

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več