Eni pač slavijo poraze

Eni pač slavijo poraze. Levičarji posebej. Srbski levičarji so slavili poraz na Kosovem polju, slovenski pa še dandanes slavijo Dražgoše, kjer so partizani izzvali okupatorja in pobegnili. Poraz se je končal z masakrom Nemcev nad nedolžnimi vaščani. Junaštvo slovenske levice.

No, pa so se v parlamentu prešteli. Oziroma točneje, opozicija se je preštela, saj je vlada vedela, da ima dovolj glasov za trdno večino.

Proti vladi je bilo 40 glasov, za vlado pa potemtakem 50. Hudo pa je, da politična levica in osrednji mediji ne znajo šteti niti do 46.

Urednik Planeta TV Mirko Majer je včeraj zjutraj napisal, da bo glasov 40. In sem ga retvital: Dobra ideja. Dejmo napisat, koliko glasov bo dobil Erjavec. Jaz bi tudi rekel, da bodo roke tako zvite, da bo 40 poslancev glasovalo za Erjavca. Vedoč, da itak vse propade, sicer bi jih bilo manj. In res, ljudje bi lahko prebrali en tvit, namesto da so ves dan poslušali televizijo in čakali na glasovanje…

Poslušanje je bilo mestoma zabavno, sicer pa mučno. Neprepričljivost, celo negotovost, govorice telesa Erjavca v DZ je povedala več kot vse njegove prebrane besede. Če bo nezaupnica propadla, bo parlamentarce, citiram poslanca, “Janša pojedel”. Parlamentarci, pojdite se skrit, pri trdih levičarjih ni heca, posebej ne pri bivših novinarjih…

Težko bi kdo naredil večjo škodo levici kot si jo dela sama z javno razpravo v parlamentu.

Govor Janeza Janše v parlamentu pa bi lahko dali v priročnik za politično retoriko: z argumenti in konkretnimi številkami je osmešil večmesečno medijsko nabijanje političnih nasprotnikov. Žal pa mediji številk, ki so konkretne, niso povzemali. Le neargumentirano kritiziranje so objavljali. Škoda. Tista slovenska televizija, ki si hoče povečati gledanost, lahko to naredi povsem preprosto: predvaja naj Janšo, ki je od medijev ignoriran, hkrati pa izjemno aktualen.

Žiga Turk, nekdanji minister, sicer pa znanstvenik in mnenjski voditelj, je sinoči, po neslavnem padcu zapisal: “Kakšna šlamastika! Kakšna kolosalna nesposobnost! Kakšna neresnost! Kakšno norčevanje iz demokracije! Tri, štiri mesece pripravljaš konstruktivno nezaupnico in potem ti zmanjka ne eden, ne dva, ne trije, ne štirje, ne pet, ampak šest glasov.”

Politični analitik Sebastjan Jeretič pa je hudomušno opozoril na medijske in levičarske komentarje, ki govorijo o uspehu, ne pa o porazu: “Ali je to poraz? Kje pa, mi smo poraz načrtovali in bili pri tem uspešni!”

Pred leti so neki poraz nadvse slovesno slavili Srbi. Na Kosovu, z Miloševićem na čelu. Vsi smo se nasnihali, saj se poraza, sploh pa vojaškega, pač ne praznuje. Kako se je zgodba končala, pri Srbih in na Kosovu, vsi vemo.

Eni pač slavijo poraze. Levičarji posebej. Srbski levičarji so slavili poraz na Kosovem polju, slovenski pa še dandanes slavijo Dražgoše, kjer so partizani izzvali okupatorja in pobegnili. Poraz se je končal z masakrom Nemcev nad nedolžnimi vaščani. Junaštvo slovenske levice.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več