Humanitarni tek za cerebralno

V petek, 7. maja je v Športnem parku Rudar Trbovlje potekal 10. zasavski humanitarni tek za deseterico, ki ima cerebralno paralizo. Častni pokrovitelj teka je bil predsednik Slovenije Borut Pahor.

V deževnem vremenu sva s Sabino Karaman odtekla simbolični deseturni tek. Do konca teka se je nabralo dobrih 70 kilometrov. Bolj pomembno od števila pretečenih atletskih krogov pa je, koliko denarja nam je uspelo zbrati.

Soorganizatorica teka Lavra Izgoršek iz Društva prijateljev mladine Trbovlje je povedala, da dobrih tri tisoč evrov. Seveda pa bo skupni izkupiček zagotovo do 15. maja, ko se zbiranje denarja zaključi še prek SMS donacij na 1919 s ključno besedo DPM5, višji. Celotni izkupiček bo šel v roke desetim osebam s cerebralno paralizo, ki bodo prejeli tudi stekleničko prehranskega dopolnila RENS, humanitarno darilo Zorana Dernovška.

Zaradi deževnega vremena se tokrat vsi, za katere smo zbirali denar, niso uspeli udeležiti humanitarnega teka, nekaj pa jih je vendarle prišlo. Pred kamero smo povabili Anžeta Zormana, ki je z nama odtekel ali z invalidskim vozičkom odvozil en krog, in tudi štiri starše oseb s cerebralno paralizo. Kaj so povedali, si lahko pogledate v reportaži, v kateri so besedo dobili tudi nekateri drugi zanimivi udeleženci teka in donatorji.

Oddaja


DELITE
Ne spreglejte
Naloži več