Kdaj bo odstopil Tomaž Vesel (novo leto, novi Faktor)

Timing, kronološko zaporedje dogodkov, pravzaprav sosledje dogodkov, razkrije tesno povezanost Vesela in politike. Motijo le podrobnosti, nedoslednosti, ki pa so v resnici napake opravilno nesposobnega vodstva slovenskih levičarskih strank. 

Sinoči sem na Faktorju povedal, da je Vesel del veselega, a razglašenega orkestra. Danes zjutraj se je z razkritjem tajnega osnutka poročila v levičarskem dnevniku pokazalo, da je imel Bojan Požar spet prav, saj je to že precej nazaj napovedal: osnutek bo prišel v javnost tik pred nezaupnico. Timing, kronološko zaporedje dogodkov, pravzaprav sosledje dogodkov, razkrije tesno povezanost Vesela in politike. Motijo le podrobnosti, nedoslednosti, ki pa so v resnici napake opravilno nesposobnega vodstva slovenskih levičarskih strank. Rdeča mašinerija z motorjem v podzemlju namreč pokašljuje, ker  je stara in ni naoljena. Oddaja je že na spletu: KLIK.

Sinoči sva na vprašanja Aljuša Pertinača o šefu računskega sodišča odgovarjala Sebastjan Jeretič in moja malenkost. Tomaž Vesel, ki se dobiva z opozicijskimi voditelji in sklicuje tiskovne konference, na katerih ne pove ničesar, razen napovedi, ki politično škodijo aktalni vladi, namreč dobiva iz tujine po četrt milijona evrov letno. Nič slabega, ravno obratno, če tega ne bi problematizirali nemški mediji, saj denar prihaja iz svetovne nogometne organizacije, ki jo vodi Veselov prijatelj. Nič slabega, ravno obratno, če ne bi tega počel v nasprotju z zakonodajo. Le-ta namreč določa, da bi moral zadevo prijaviti, a je ni. Oziroma naj bi jo, pa že več dni ne najdejo papirnatega dokaza. Ne najdejo? Da so tak dokument založili? Pa saj to ni moja garaža!

Dokaz za veselo laž

Dejansko imamo dokaz, da Vesel laže. Če pogledamo spletne strani protikorupcijske komsiije, ki objavlja vsa dovoljenja za podobne vesel(ov)e zadeve, vidimo, da dokument ni objavljen. Objavljajo pa vse. Če ga ni, torej tudi ne obstaja. Spletna stran PKP to dokazuje, vprašanje pa je, ali bo v času, ko to berete, stran še enaka kot sedaj 🙂 : KLIK.

Na strani KPK so objavljena vsa dovoljenja, Veselovo pa ne.

Veselica podzemlja

Torej nekaj zelo smrdi. Lani konec leta sem na tviterju zapisal: “Če bi živeli v Nemčiji, bi Vesel danes odstopil, novinar Petkovič pa se opravičil in umaknil iz novinarstva. Pa se ne bo zgodilo nič od tega. Mediji bodo na to uho večinoma gluhi, pravosodje in politika pa tudi.”

Tomaž Vesel bi moral že davno veselo odstopiti. A njegova politična veselica, ki jo imenujemo pravosodna, se nadaljuje. V naši državi se lahko zgodi, da celo obstane, saj je pravosodje pod močnim vplivom političnega podzemlja. Globoke države.

Novi Faktor

Z novim letom se je začel novi Faktor. Malce drugačen, saj se je ustanovitelj oddaje Bojan Požar umaknil in oddajo povsem prevzel voditelj Aljuš Pertinač. Oddaja bo ostala v enakih okvirih, osvežila pa jo bo nova voditeljica. Prvič bo tej novi vlogi nastopila v četrtek.

Oddajo, ki ima že od vsega začetka trend dvigovanja gledanosti, si je producent Bojan Požar zamislil podobno kot je izgledala nekdanja oddaja O’Reilly factor na ameriški tv mreži Fox. Bistvo oddaje je soočanje različnih stališč, izmenjava mnenj in spopad argumentov. Prepovedanih tem ni, gostje pa si včasih tudi skregajo, saj je svoboda govora prva. Zato stalno ponavljajo geslo Smrt sovražnemu govoru – svoboda narodu. Oktobra je tednik Družina v prilogi Slovenski čas objavil intervju s Požarjem (KLIK), v katerem je bilo tudi vprašanje, ali so ga poskusili podkupiti. Odgovoril je takole: “Že večkrat. Zgodi se sila preprosto: pride lobist, nikoli tarča, običajno znanec, kot bi šlo za mafijske uboje, ko, kot vemo, mafija vedno pošlje tistega, ki mu zaupaš, in te vpraša, ali boš šel pri tej temi do konca ali pa se lahko kaj zmenimo, seveda v smislu denarja in plačila. Za prenehanje poročanja o Magni bi na primer lahko pokasiral okroglih 100 jurjev. Ali pa ti ponudijo kakšno drugo temo namesto te, ki jo delaš.”

Oddaja Faktor se nekajkrat ponovi, dostopna pa je tudi na internetu. Gledanost posamezne oddaj se tako vrti okoli številke 50.000.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več